Om Karen Fly

Portræt af Karen Fly, smykkeværksted

Jeg ser smykker som små værker med eget væsen

Min designproces kan være meget hurtig eller stå på i årevis, smykkets grundidé udfolder sig gennem det daglige arbejde i materialerne. Når en idé går fra at være på vej til at falde på plads, er det som om alting omkring mig springer i blomst og en særlig indre logik bliver opfyldt.

Min inspiration udspringer af naturens former og byggesten – fra det konkrete fund på stranden til tegninger af celledelinger og krystalliseringer.

Naturens storhed giver mig en dyb ro og giver altid anledning til forundring over livets mirakel. Mine oplevelser af naturen lever videre i min formgivning af smykkerne og til dén som bærer dem.

Det er mit håb at du mærker den dedikation jeg har lagt i formgivningen i den måde det føjer sig til kroppen, og det udtryk det tilføjer din personlighed.

Jeg elsker at fremhæve kontraster i materialerne eller i formerne, for her begynder smykket at leve sit eget liv mellem yderpunkterne.

Alle smykkerne er fremstillet på værkstedet i hjertet af København, og her kan du både finde gaven til dig selv, ringen når du skal fri til din hjertenskær, og smykket med den særlige betydning.

Jeg har skabt smykker med fokus på høj kvalitet, elegance og humor siden 2006, og har gennem tiden modtaget flere priser og anerkendelser.

I 2009 dykkede jeg ned i mit grønlandske ophav og kom op med udstillingen FUND, som blev vist på både Trapholt, Kunstindustrimuseet (nu Designmuseum Danmark) og i Katuaq i Nuuk. Siden er Grønland blevet en del af min egen og mine smykkers historie, med næsten årlige besøg hos familien langt mod nord.

Se CV her.

Er du mere nysgerrig på hvad der sker lige nu, kan du følge med på Instagram, hvor jeg lægger det op som rører på sig for tiden, sammen med et begejstret pip. Find min instagram her.

Smykker af Karen Fly
Smykker af Karen Fly
Smykker af Karen Fly
Smykker af Karen Fly, ringe

På FYN finder du et udvalg af mine smykker hos DINA VEJLING en fuldstændig vidunderlig butik!

Hvis du ikke kender den i forvejen, kan jeg kun opfordre dig til at gå ombord her.

Karen Fly er naturligvis medlem af:
Karen Fly støtter: