Om Karen Fly

Portræt af Karen Fly, smykkeværksted

Smykker er som små skulpturer med eget væsen

Min designproces er baseret på den grundlæggende formforståelse jeg har dyrket siden uddannelsen på Institut for Ædelmetal. Smykkets grundidé udfolder sig for mig gennem det daglige arbejde i materialerne. Mens hænderne arbejder flyder tankerne videre. Når en idé går fra at være på vej, til at falde på plads, er det som om alting omkring mig springer i blomst og en særlig indre logik bliver opfyldt.

Min inspiration udspringer af naturens former og byggesten – fra det konkrete fund på min vej, til tegninger af celledelinger og krystalliseringer.

Naturens storhed giver mig en dyb ro og giver altid anledning til forundring over livets mirakel. Jeg vil gerne give mine oplevelser af naturen videre i min formgivning af smykkerne og dermed til dén som bærer dem.

Det er mit håb at du mærker den dedikation jeg har lagt i formgivningen i den måde det føjer sig til kroppen, og det udtryk det tilføjer din personlighed.

Jeg elsker at fremhæve kontraster i materialerne eller i formerne, for her begynder smykket at leve sit eget liv mellem yderpunkterne.

Alle smykkerne er fremstillet på værkstedet i hjertet af København, og her kan du både finde gaven til dig selv, ringen når du skal fri til din hjertenskær, og smykket med den særlige betydning.

Jeg har skabt smykker med fokus på høj kvalitet, elegance og humor siden 2006, og har gennem tiden modtaget flere priser og anerkendelser. Du kan se listen over artikler her.

I 2009 dykkede jeg ned i mit grønlandske ophav og kom op med udstillingen FUND, som blev vist på både Trapholt, Kunstindustrimuseet (nu Designmuseum Danmark) og i Katuaq i Nuuk. Siden er Grønland blevet en del af min egen og mine smykkers historie, med næsten årlige besøg hos familien langt mod nord.

Se CV her.

Er du mere nysgerrig på hvad der sker lige nu, kan du følge med på Instagram, hvor jeg lægger det op som rører på sig for tiden, sammen med et begejstret pip. Find min instagram her.

Smykker af Karen Fly
Smykker af Karen Fly
Smykker af Karen Fly
Smykker af Karen Fly, ringe

På FYN finder du et udvalg af mine smykker hos DINA VEJLING en fuldstændig vidunderlig butik!

Hvis du ikke kender den i forvejen, kan jeg kun opfordre dig til at gå ombord her.

Desuden skal der lyde en tak til Statens Kunstfond for at støtte denne webside.

Karen Fly er naturligvis medlem af:
Karen Fly støtter: